Så här säger föräldrar om DV Centers verksamheter

Nyfiken på vad andra föräldrar tycker om DV Centers verksamheter och vilken skillnad det gjort för familjerna? Här träffar vi några av föräldrarna och får deras syn på de aktiviteter som DV Center anordnar.

För oss på DV Center är kommunikationen med föräldrar och anhöriga superviktig. Tillsammans kan vi få ungdomar att blomstra och nå sin fulla potential. Vi ställde några frågor till Lisa, som är förälder till Hampus och som regelbundet kommer till vår anläggning Raketen.

Vilken skillnad har DV Center gjort för er som familj?

Det har gjort en enorm skillnad. Vi är en stor familj och det är alltid en utmaning att se till så att alla ungdomar är stimulerade och har en bra vardag. Men det är så klart också viktigt att barnen får utvecklas och spänna sina vingar. Tack vare DV Centers dagliga verksamhet har får Hampus ett helt annat lugn när han är hemma. Vi märker att han mår bättre helt enkelt och det är fantastisk att se.

Skulle ni rekommendera andra familjer att komma till DV Center?

Absolut! Jag brukar säga det till andra föräldrar som jag känner och som också har barn med funktionsnedsättning. Åk till någon av anläggningarna och se hur det känns. Spendera en dag där tillsammans och utvärdera efter det. För oss har det varit det bästa som kunde hända oss.

Har ni något långsiktigt mål med aktiviteterna?

Vi vill ge Hampus chansen att prova på nya saker och i slutändan hitta något som intresserar honom och som han i framtiden kan tänka sig att ha som yrke. Det blir ett kravlöst sätt att lära sig mer om mekanik, hantverk och datorer. Alla dessa områden har vi märkt att Hampus tycker om och vi kommer därför fortsätta att fokusera mer på detta framöver.

Välkommen att höra av dig till oss på DV Center och se vad vi kan göra för dig och din ungdom.